Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πορεία για τους 4 προφυλακισμένους από τη διαδήλωσης της 12ης Φλεβάρη

Το Σάββατο 28/4, στις 12:00, καλείται πορεία στο Μοναστηράκι
Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους αγωνιστές από τη διαδήλωση της 12ης Φλεβάρη 2012. Η πορεία διοργανώνεται στα πλαίσια του συνεχιζόμενου συντονισμού από συνελεύσεις γειτονιάς της Αττικής, στην προσπάθειά μας να αναδειχθεί το θέμα. Έχουν ήδη προηγηθεί συντονισμένες δράσεις στις 31/3 με μικροφωνικές σε πολλές πλατείες της πόλης, και με την κοινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 3/4. 



Η διαδήλωση της 12 Φλεβάρη, ημέρα ψήφισης του δεύτερου κατά σειρά μνημονίου υποδούλωσης και λεηλασίας, αποτέλεσε μια από τις μαζικότερες και δυναμικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Οι ανοιχτές και λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών και πλατειών της Αθήνας και του Πειραιά κατέβηκαν στο δρόμο συντονισμένα και δυναμικά. Διαδήλωναν για ώρες και αντιστέκονταν σθεναρά στις δυνάμεις καταστολής που για να περιορίσουν τον όγκο της διαδήλωσης και την έκταση των γεγονότων, προχώρησαν τελικά σε δεκάδες προσαγωγές και 79 συνολικά συλλήψεις διαδηλωτών από τους οποίους οι 4 προφυλακίστηκαν. Ήμασταν όλοι εκεί, θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΗΣ 12Ης ΦΛΕΒΑΡΗ
-αλληλεγγύη στους διωκόμενους της ημέρας
-απόσυρση όλων των κατηγοριών

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ
ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΑΔΕΙΑ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ -ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Υπογράφουν την αφίσα και καλούν στη διαδήλωση:

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγίου Δημητρίου, Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Κορυδαλλού, Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Περιστερίου, Aνοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου, Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αμαρουσίου, Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ηλιούπολης, Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Νέου Κόσμου, Ανοιχτή συνέλευση Πειραιά, Ανοιχτή συνέλευση Περάματος, Αυτόνομη συνέλευση Ζωγράφου, Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Βίλα Ζωγράφου, Λαϊκή Συνέλευση Δάφνης-Υμηττού, Λαϊκή συνέλευση Παλήνης - Γέρακα, Λαϊκή συνέλευση Πατησίων, Λαϊκή συνέλευση Πετραλώνων -Θησείου -Κουκακίου, Λαϊκή συνέλευση Χαλανδρίου, Πρωτοβουλία κατοίκων Καισαριανής, Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα -Κασαριανής -Παγκρατίου, Συνέλευση Aντίστασης και Aλληλεγγύης Κυψέλης -Πατησίων, Συνέλευση άλσους Παγκρατίου, Συνέλευση πλατείας Βικτωρίας, Συνέλευση της πλατείας στa Κερατσίνι

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ


Η ΛΣ Δάφνης - Υμηττού στέκεται αλληλέγγυα στους τέσσερις προφυλακισθέντες της 12 Φλεβάρη καθώς και σε όσους αγωνιστές συνελήφθησαν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις διαδηλώσεις της 12/2.
Η 12η Φλεβάρη είχε χαρακτηριστικά λαϊκής εξέγερσης και για αυτό ενεργοποιήθηκε το σχέδιο της αστυνομίας για τη διάλυση του συγκεντρωμένου πλήθους. Η αποφασιστική όμως αντίσταση την οποία συνάντησαν οι δυνάμεις καταστολής της άθλιας αυτής κυβέρνησης δεν είχε προηγούμενο και συνεχίστηκε μέχρι αργά τη νύχτα.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 12/2 ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ: ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Καταγγέλλουμε τη βία με την οποία συνέλαβαν και προφυλάκισαν με συνοπτικές διαδικασίες τέσσερις συναγωνιστές μας με στημένα κατηγορητήρια και εντολές από πάνω καθώς και την πρωτοφανή δημόσια διαπόμπευση διαδηλωτών.
Άμεση απελευθέρωση και των 4 προφυλακισμένων της διαδήλωσης της 12/2!
Καμία δίωξη των συλληφθέντων διαδηλωτών της 12/2!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 3 ΑΠΡΙΛΗ, 6 Μ.Μ.
ΛΑϊΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
Κάθε Τετάρτη 20:00 – Α' ΚΑΠΗ Δάφνης – Αλεξάνδρας 65 & Βύρωνος
http://dafni-ymittos.blogspot.com   E-mail: sineleysidafnis@yahoo.com