Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση στο δημοτικό συμβούλιο Δάφνης - Υμηττού σε σχέση με το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Όλοι την Τετάρτη 30/11 στις 19:30 έξω από το Δημοτικό Κτίριο της Δημοτικής  Κοινότητας Υμηττού (πρώην Δημαρχείο Υμηττού)  Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός
προκειμένου να εκφράσουμε τις θέσεις της Λαϊκής Συνέλευσης για τα χαράτσια.

Συνεπώς εκτάκτως δεν θα πραγματοποιηθεί η τακτική ΛΣ αυτή την εβδομάδα στο Α' ΚΑΠΗ ΔΑΦΝΗΣ.

Την Τρίτη 29/11 στις 18:00 όλοι στην Πλατεία Καλογήρων με μικροφωνική για μοίρασμα του κειμένου μας και σχετική ενημέρωση του κόσμου!!!

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα συμπαράστασης της ΛΣ Δάφνης-Υμηττού προς τους απεργούς της “Ελληνικής Χαλυβουργίας”


Εδώ και ένα περίπου μήνα οι 380 εργάτες της “Ελληνικής Χαλυβουργίας” βρίσκονται σε απεργία. Ο βιομήχανος Μάνεσης μπροστά στην άρνηση των εργαζομένων να δεχτούν μείωση των αποδοχών τους και της απασχόλησης τους, προχώρησε στην απόλυση 34 εργατών απειλώντας ότι θα απολύσει συνολικά 180. Και αυτά παρά το ότι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η παραγωγή από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000, ο τζίρος του ομίλου ανέρχεται για το 2010 στα 227 εκατομμύρια ευρώ. Αμέσως το σωματείο κηρύσσει απεργία. Ο ηρωικός αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας πρέπει να νικήσει και θα νικήσει! Γιαυτό και χρειάζεται η συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων μας.
Η λαϊκή συνέλευση Δάφνης Υμηττού εκφράζοντας τη θέληση των εργαζομένων, ανέργων και όλων των κατοίκων που στενάζουν από τα αντιλαϊκά χαράτσια και τις περικοπές των μισθών τους, διακηρύσσει την αλληλεγγύη μας στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας και συμπαρατάσσεται με όλους τους εργαζόμενους στο πλευρό τους.

 Η Κυβέρνηση των τραπεζιτών, της ΕΕ και της τρόικας πρέπει να ανατραπεί.

Οι εργαζόμενοι θα νικήσουμε.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αφίσα της Λαϊκής Συνέλευσης Δάφνης-Υμιττού


Ενημέρωση από την λαϊκή συνέλευση κατοίκων Δάφνης – Υμηττού (23/11)


Στην Λαϊκή Συνέλευση Δάφνης-Υμηττού (23/11) αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Συμμετοχή και στήριξη  της παρέμβασης (24/11) στη ΔΕΗ Μπραχαμίου μαζί με τη ΛΣ Ηλιούπολης.

2. Ανακοίνωση της ΛΣ Δάφνης η οποία θα μοιράζεται στις δράσεις μας.

3. Η συμμετοχή και προπαγάνδιση της πανεργατικής απεργίας της 1/12/2011.

4. Ανακοίνωση συμπαράστασης στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις αρχές του μήνα καθώς και η οικονομική ενίσχυσή τους με τη συλλογή τροφίμων.

5. Εφόσον την επόμενη Τετάρτη 30/11 πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού θα παρέμβουμε σε αυτό σχετικά με τα χαράτσια μεταφέροντας την άποψη της Συνέλευσής μας. Τα Δημ. Συμβούλια γίνονται στο κτίριο του (πρώην) Δημαρχείου Υμηττού στον Υμηττό (πλ. Δημαρχείου).  Στην περίπτωση αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνέλευσή μας στο ΚΑΠΗ ΔΑΦΝΗΣ.
Όχι οριστικό, αναμένεται ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ !!!!!!

Επίσης για τις προσεχείς μέρες αποφασίστηκαν οι εξης παρεμβάσεις:

Σάββατο 26/11
Το Σάββατο 26/11 θα συμμετέχουμε σε μια γενική λαική συνέλευση των επιμέρους ΛΣ των Νοτίων με στόχο την από κοινού λήψη αποφάσεων σχετικά με το θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σαβ. 26/11 ώρα 17:00 στο Α’ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, Αλεξιουπόλεως 27 (απέναντι από τα goodys). Θα μεταφερθούν οι αποφάσεις της ΛΣ μας και θα ενημερωθούμε και για τις απόψεις των άλλων ΛΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της "Ανοιχτής Συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου" και συμμετέχουμε στη συζήτηση με θέμα: "Δύο χρόνια Ασύρματος, κύτταρο αυτοοργάνωσης στον Αγ.Δημήτριο - Προοπτικές και μέλλον". Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Κυριακή 27/11 στις 12:00, στα πλαίσια του διημέρου εκδηλώσεων (Σάβ. και Κυριακή) με αφορμή τα 2 χρόνια του σχετικού εγχειρήματος. (βλ. ενημερωτικά επισυναπτόμενο πρόγραμμα για το σύνολο των εκδηλώσεων του διημέρου & το blog http://asyrmatos.espivblogs.net/  για την προσβαση)

ΤΡΙΤΗ 29/11 στις 18:00
Την Τρίτη 29/11 στις 18:00 μαζευόμαστε στην Πλατεία Καλογήρων με μικροφωνική για μοίρασμα του κειμένου μας και σχετική ενημέρωση του κόσμου. Η συμμετοχή όλων μας είναι πολύτιμη με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας ...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πράξη άρχισε να γίνεται το "Κανείς σ' αυτή την πόλη χωρίς ρεύμα" με πρωτοβουλία της ανοιχτής συνέλευσης Αγίων Αναργύρων - Καματερού.


Η πρώτη επανασύνδεση ρεύματος στο Καματερό είναι γεγονός. Τη Δευτέρα 21/11 το βράδυ μετά το τέλος της εβδομαδιαίας συνάντησης, και αφού έγιναν ενημερώσεις από τις συνελεύσεις γειτονιάς της προηγούμενης εβδομάδας και οργανώθηκαν οι συνελεύσεις της τρέχουσας, 50 περίπου μέλη της κατευθύνθηκαν σε γειτονιά του Καματερού.
Ηλεκτρολόγοι, που συμμετέχουν στη συνέλευση, επανασύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι συμπολίτη μας, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία πληρωμής του. Η επανασύνδεση της παροχής έγινε με πολιτική ευθύνη της ανοιχτής συνέλευσης Αγ. Αναργύρων-Καματερού, όπως αναγράφεται και αυτοκόλλητο που κολλήθηκε σε στο σχετικό κουτί της ΔΕΗ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ:
http://paratiritisagionanargyron.blogspot.com/2011/11/blog-post_22.html

Ενημέρωση από την κινητοποίηση στην ΔΕΗ Παγκρατίου

Περισσότερα από 100 άτομα  συγκεντρώθηκαν  και απέκλεισαν την ΔΕΗ Παγκρατίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο χαράτσι που έχει επιβληθεί . Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της περιοχής, καθώς και διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία τοπικού εργολάβου που συνεργάζεται με το κατάστημα της ΔΕΗ στο Παγκράτι. 







Ορίστηκε νέα συνέλευση στην πλατεία Δεληολάνη την τετάρτη 23-11 στις 19:00.


Όπως διαβάζουμε και στο blog της συνέλευσης, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επανασυνδέσεις ρεύματος:
"Λίγες ώρες μετά από τις παρεμβάσεις ειδοποιηθήκαμε για μια σειρά διακοπών που έγιναν σε σπίτια των περιοχών μας. Ήδη μια σειρά απ’ αυτά ξαναέχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα αφού επιμέρους πρωτοβουλίες από την συνέλευση ανέλαβε την επανασύνδεσή τους. Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή…"




Αναλυτικότερες πληροφορίες στο  http://syneleysikatoikwnvkp.squat.gr

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

μικρό εγχειρίδιο για τη νομική αντιμετώπιση καυτών ενεργειακών ζητημάτων [έκδοση 1.0.1 / 11 Νοεμβρίου 2011]


μικρό εγχειρίδιο  για τη νομική αντιμετώπιση 
 καυτών ενεργειακών ζητημάτων 
 [έκδοση 1.0.1 / 11 Νοεμβρίου 2011]

Στον σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ένα αναλυτικό κείμενο για το ζήτημα της ΔΕΗ του νέου φόρου και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του.

Κατεβάστε το  εγχειρίδιο και σε μορφή pdf πατώντας εδώ




Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ στο Μπραχάμι (Παρ.11/11)


Ανταπόκριση από το blog της Α Σ Κ Ηλιούπολης [ askilioupolis.espivblogs.net ]:

Ύστερα από κάλεσμα 4 συνελεύσεων γειτονιάς της ευρύτερης περιοχής (Ηλιούπολης, Μπραχαμίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Δάφνης-Υμηττού) πραγματοποιήθηκε μία μαζική παρέμβαση από τις 7.30πμ και για 3 ώρες στο κατάστημα (εντός κι εκτός) της ΔΕΗ στο Μπραχάμι. Αναρτήθηκαν πανό, φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν αρκετά κείμενα κι έγιναν αρκετές κουβέντες με συμπολίτες μας που προσέρχονταν για τις όποιες υποθέσεις τους με τη ΔΕΗ. Κατά τις 8.30πμ μεγάλο μέρος των διαδηλωτών πέρασε μέσα στο κατάστημα, όπου έγινε μοίρασμα κειμένων και στους εργαζόμενους και όπου ακολούθησε συνάντηση με την προϊστάμενη.

Μέσα και από αυτήν την παρέμβαση δηλώσαμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς που δεχόμαστε, ότι δε θα πληρώσουμε τα χαράτσια τους και ότι δε θα ανεχτούμε τη διακοπή παροχής ρεύματος σε κανένα σπίτι. Ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα, συλλογικά κι αυτοοργανωμένα (πέρα από λογικές ανάθεσης) στην οικοδόμηση ενός ισχυρού κινήματος ανυπακοής στις γειτονιές μας, ικανού να σπάσει το φόβο που μας επιβάλουν οι «από πάνω» και να συμβάλει στη ματαίωση των σχεδιασμών τους.

Επίσης, η παρέμβαση αυτή αποτέλεσε κι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την «από τα κάτω» οργάνωση της συντονισμένης δράσης των συνελεύσεων γειτονιάς της περιοχής μας.


Συζήτηση-Ενημέρωση για τα χαράτσια στη ΔΕΗ (από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου)
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011, 18:00 - Πάρκο Ασυρμάτου
http://katadimadim.blogspot.com/


Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Ελληνικού-Αργυρούπολης

κάθε Σάββατο στις 17:00 στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης
http://sineleysi-ellin-argyr.blogspot.com/



Η επόμενη Λαϊκή Συνέλευση Δάφνης-Υμηττού θα πραγματοποιηθεί 16/11/2011 στις 8μμ στο γνωστό χώρο. (ΚΑΠΗ ΔΑΦΝΗΣ)
http://dafni-ymittos.blogspot.com/

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Νέα κυβέρνηση!





Σχόλια για την νέα κυβέρνηση μέσα από εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο...

Συζήτηση-Ενημέρωση για τα χαράτσια στη ΔΕΗ και το κόψιμο ρεύματος, Σάββατο 12/11, 18:00, στον Ασύρματο


Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση για την λαϊκή συνέλευση στις 9/11/2011


Στη  λαϊκή συνέλευση  ΔΑΦΝΗΣ- YMHTTOY (9/11/2011) αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων οι επόμενες ΑΜΕΣΕΣ δράσεις- κινητοποιήσεις για την υλοποίηση των οποίων χρειάζεται η συνδρομή ΟΛΩΝ :

1. Συνάντηση την Πέμπτη 10/11 στις 6 μμ στην πλατεία Καλογήρων (περιοχή του Μετρό Δάφνης) για μοίρασμα καλέσματος  στον κόσμο για την δράση της  Παρασκευής αλλά και για τις ΛΣ μας κάθε Τετάρτη. Όποιοι μπορούν να βοηθήσουν.

2. Όλοι την  Παρασκευή 11/11 στις 7:30 πμ στην ΔΕΗ Μπραχαμιου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με αλλες ΛΣ γειτονικών περιοχών. (ΛΣ Αγ. Δημητρίου, Ελληνικου -Αργυρούπολης, Ηλιούπολης).

Διεύθυνση ΔΕΗ Μπραχαμίου :Λεκανίδη 12, πίσω από την πλατεία Παναγούλη, πλησίον Μετρό του Αγ. Δημητρίου «Αλέκος Παναγούλης».


ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Η επόμενη συνέλευσή μας θα πραγματοποιηθεί 16/11/2011 στις 8μμ στο γνωστό χώρο. (ΚΑΠΗ ΔΑΦΝΗΣ)

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Και ο δήμος Ρέντη κατά του τέλους ακινήτων


Νομική βοήθεια μέσω γραφείου εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών θα παρέχει και ο δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης, «η επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ είναι μέτρο άδικο και δυσβάσταχτο σε περιοχές όπως η δική μας, με φτωχούς ανθρώπους και τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερους άνεργους».


    Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε πως θα είναι στο πλευρό των κατοίκων και σε κάθε κινητοποίησή τους ενώ στο ισόγειο του δήμου λειτουργεί ήδη γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών για την πληρωμή μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών.
Παράλληλα,ο δήμος σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, συζήτηση στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).

Σημειώνεται πως αρκετοί δήμοι παρέχουν νομική υποστήριξη σε όσους πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων, μεταξύ των οποίων οι Κορυδαλλού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Περιστερίου, Νέας Ιωνίας και Σαρωνικού.

Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=324315

Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω: Επανασυνδέσαμε ρολόγια της ΔΕΗ



Mία ομάδα από τη Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω προχώρησε στην επανασύνδεση ρολογιών της ΔΕΗ σε διάφορα σπίτια στη περιοχή μας με οδηγό τους καταλόγους που πάρθηκαν από την παρέμβασή που έγινε στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ στις 31 Οκτώβρη. Στα επασυνδεδεμένα ρολόγια κολλήσαμε αυτοκόλλητη "σφραγίδα" της συνέλευσής μας ούτως ώστε να φανεί η συλλογική κάλυψη της κίνησής μας.. Η κίνησή μας αυτή ήταν καθολικά κοινωνικά αποδεκτή. Ξεκαθαρίσαμε, ωστόσο, ότι δεν είμαστε εργολάβοι επανασύνδεσης των ρολογιών και ότι πρέπει  όλοι μαζί να απλώσουμε αυτή την πρακτική αντίστασης αλλά και κάθε άρνησης υποταγής στην καπιταλιστική λεηλασία των ημερών μας. Θα συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Υπάρχει μία συνέλευση της πρωτοβουλίας γειτόνων Νέων Εργατικών Πολυκατοικιών Κάτω Αιγάλεω την Κυριακή 6 Νοέμβρη στις 6μμ στο Σιντριβάνι

και η κλασσική λαϊκή συνέλευση Αιγάλεω την Δευτέρα 7 Νοέμβρη στις 6μμ στο ΤΕΙ Αθήνας σε αμφιθέατρο του κτιρίου  ΣΤΕΦ.

Λαϊκή Συνέλευση σε Δάφνη-Υμηττό Τετάρτη 9-11, στις 8.00μμ


Στον χώρο του ΚΑΠΗ Δάφνης
Αλεξάνδρας 65 και Βύρωνος

Οδηγίες πρόσβασης στον χώρο της συνέλευσης, κλικ στην εικόνα του χάρτη:

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Βίντεο : Πως επανασυνδέουμε το κομμένο ρεύμα


Ενημέρωση από την εκδήλωση για τα χαράτσια της "Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ηλιούπολης"


  • αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη ΔΕΗ στο Μπραχάμι (Λεκανίδη 12, πίσω από την πλατεία Παναγούλη, πλησίον Μετρό «Αλέκος Παναγούλης») την ερχόμενη Παρασκευή 11/11 από τις 7.30πμ (γίνεται προσπάθεια συντονισμένης δράσης και με συνελεύσεις γειτονικών περιοχών)
  • επόμενη συνέλευση: Κυριακή 13/11, 6μμ, άλσος Ηλιούπολης «Δ.Κιντής»
Περισσότερα εδώ: http://askilioupolis.espivblogs.net

Οδηγίες για την μη καταβολή του χαρατσιού από την "Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Ελληνικό-Αργυρούπολη"

Σήμερα, Σάββατο 5 Νοεμβρίου συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης του ληστρικού φόρου ακινήτων που έχει ενσωματωθεί στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

  • Για να πληρώσουμε μόνο την αξία του ρεύματος, χωρίς το φόρο, πηγαίνουμε σε ATM τράπεζας συμβεβλημένης με ΔΕΚΟ. Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει αναλάβει τη συλλογή των αποδείξεων για τους εξοφλημένους λογαριασμούς και στηρίζει την άρνηση πληρωμής του φόρου.
  • Κλειδώνουμε το ντουλάπι στο οποίο βρίσκεται το ρολόι της ΔΕΗ.
  • Σε περίπτωση που καταφέρουν να μας κόψουν το ρεύμα τοεπανασυνδέουμε μόνοι μας.
  • Ο καθένας μας στέκεται δίπλα στο γείτονά του και εμποδίζει τη διακοπή ρεύματος σε κάθε σπίτι.
   Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας όπλο απέναντι στη τρομοκρατία που κράτος και κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει εναντίων μας. Η μόνη εγγύηση της αποτελεσματικότητας του αγώνα μας είναι η συλλογική μας δράση και η δυναμική μας πάλη.
   Δεν πληρώνουμε! Γιατί δεν μπορούμε και γιατί δεν θέλουμε! Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αποτελεί μέσο εκβιασμού για την είσπραξη ενός άδικου και αντικοινωνικού φόρου.


   Συγκέντρωση τη Τρίτη 8 Νοεμβρίου στη ΔΕΗ Γλυφάδας (Ανδρέα Παπανδρέου 119) στις 07:30.

   Συγκέντρωση τη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου μαζί με τη συνέλευση της Ηλιούπολης στη ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου (Λεκανιδη 12 & Γρ. Λαμπράκη) στις 07:30




Όταν η αδικία γίνεται νόμος
η ανυπακοή γίνεται υποχρέωση 

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Λαϊκή Συνέλευση Ν.Κόσμου - Αντιμετώπιση του χαρατσιού της Δ.Ε.Η.


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΣΥΓΓΡΟΥ 106, ΣΤΑΣΗ ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί και δικηγόρος μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν.ΚΟΣΜΟΥ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΣYZΗΤΗΣΗ - ENΗMEPΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣABBAΤΟ 12 NΟEΜBPΙΟY 18:00 - ΜΠΡΑΧΑΜΙ


Avoιχτή Συvέλευση Κατοίκων Mπpαχαμίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια τους - Σαβ.5/11 - 18:00 - Ηλιούπολη




Μέχρι σήμερα:  Απολύσεις – Ανεργία – Χαράτσια
Αύριο τι;  
Κόψιμο ηλεκτρικού ρεύματος – Κατασχέσεις – Φτώχεια και Πείνα;

Πάει ήδη ενάμισης χρόνος που η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μας ρίξει στα δόντια των μηχανισμών του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
> Ενάμισης χρόνος κατά τον οποίο ο λαός έχει χάσει αυτό που η παροιμία λέει «και τα αβγά και τα πασχάλια».
> Ενάμισης χρόνος με αναρίθμητους νέους φορολογικούς νόμους. Ενάμισης χρόνος με αναρίθμητους νέους εργατικούς νόμους που ξεθεμελιώνουν ό,τι είχε κατακτηθεί από το εργατικό κίνημα τον προηγούμενο αιώνα.
> Ενάμισης χρόνος στον οποίο η ανεργία, μετρούμενη από την «ελληνική στατιστική υπηρεσία», ανήλθε στα επίπεδα του 1962. Ενάμισης χρόνος που αυτοί, όπως πλέον όλοι μας γνωρίζουμε, διόγκωσαν το χρέος για να προωθήσουν τα σχέδια των αφεντικών τους. Πέρασε ενάμισης χρόνος με συνεχώς συρρικνούμενο ΑΕΠ και αυξανόμενο χρέος και επιτέλους το ζήτημα μπήκε στο ψητό.
Η δημόσια περιουσία δεν είναι αρκετή για να ικανοποιήσει τους αδηφάγους διαχειριστές κεφαλαίων και τις τράπεζες, οπότε η κυβέρνηση επέβαλε την έκτακτη (διάβαζε μόνιμη) συνεχόμενη φορολογία κατά των ακινήτων για να ξεθεμελιώσει ό,τι κατάφεραν ολόκληρες γενιές μετά από σκληρή δουλειά: να αποκτήσουν, δηλαδή, ένα σπίτι με την ψευδαίσθηση ότι έτσι εξασφάλιζαν αυτούς και τα παιδιά τους από ένα ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος με ανύπαρκτη παιδεία, υγεία και εξασφάλιση των γηρατειών.
Επέλεξε, δε, να χρησιμοποιήσει σαν όχημα για αυτήν την τελειωτική επίθεση ενάντια στο λαό την απειλή του απο-ηλεκτρισμού και την επιστροφή στα προπολεμικά χρόνια.
Προφανές είναι ότι ο στόχος είναι οι κόποι πολλών γενεών να περάσουν στην ιδιοκτησία των τραπεζιτών και αυτών που εν μέσω κρίσης αυξάνουν τα κέρδη τους και διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια να πραγματοποιήσουν μαζικές αγορές ακίνητης περιουσίας, δημιουργώντας έτσι ένα σαφές ιδιοκτησιακό ολιγοπώλιο για μελλοντική χρήση και καταπίεση.
Και ακολουθούν και άλλα…
Όποιος δεν έχει να πληρώσει μέσα στο συνεχώς συρρικνωμένο οικονομικό κλίμα δεν δικαιούται προφανώς να έχει σπίτι, δεν δικαιούται να έχει ηλεκτρισμό και στο μέλλον ύδρευση, δεν δικαιούται να έχει αξιοπρεπή εργασία, δεν δικαιούται να ονειρεύεται κανένα μέλλον. Και σαφώς δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται γιατί τον περιμένουν τα ΜΑΤ με τα τοξικά στη γωνία. Δικαιούται όμως κάθε τέσσερα χρόνια να επιλέγει τον καταπιεστή του.

Σε αυτή τη λογική πρέπει να απαντήσουμε ότι «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
και να κλιμακώσουμε με:
Άρνηση πληρωμής τελών και «εκτάκτων» τακτικών εισφορών
Αυτοοργάνωσή μας σε γειτονιές και χώρους δουλειάς
Αλληλεγγύη και Συλλογική Δράση

Να μην αφήσουμε τους «εκπροσώπους» μας να καθορίζουν τις τύχες μας
Να πάρουμε την Ιστορία στα χέρια μας, δημιουργώντας το μέλλον μας

Καλούμε τους συμπολίτες μας, συλλογικότητες και φορείς της Ηλιούπολης σε ανοιχτή συζήτηση στο  Άλσος Ηλιούπολης  «Δ.Κιντής» (εντός του πρώην δημοτικού αναψυκτηρίου) το Σάββατο 5/11/2011 και ώρα 18:00 για το πώς μπορούμε να αντισταθούμε έμπρακτα στα χαράτσια τους και το πώς μπορούμε συλλογικά να αντιμετωπίσουμε τις εκβιαστικές κινήσεις τους, όπως το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, τις κατασχέσεις σπιτιών…

Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης
askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net